2016. aastast peaks auto liitri kütusega läbima keskmiselt 15 kilomeetrit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankla.
Tankla. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

USA president Brack Obama teeb täna teatavaks uued standardid, mille järgi peavad kõik Ühendriikides sõitvad autod aastast 2016 suutma ühe liitri kütusega läbi sõita keskmiselt 15 kilomeetrit. Umbes 30 protsenti rohkem kui praegu.


Kuigi taolised standardid oli mõeldud aastaks 2020, otsustas Obama võitluses kliimasoojenemise vastu need neli aastat ettepoole tõsta, kirjutab ajakiri

Time

.

Aastal 2016 peaksid sõiduautod ühe galloni kütusega 39 milli ehk 16,6 kilomeetrit ning veokid galloniga 30 miili ehk 12,7 kilomeetrit. Seda on umbes 30 protsenti rohkem kui praeguste standardite järgi.

Ajakirja andmeil peaksid uued standardid säästma umbes 1,8 miljardit tonni naftat.

CNNMoney märkis aga, et uued reeglid muudaksid autode tootmise keskmiselt 600 dollari võrra kallimaks, mille peaks lõppkokkuvõttes kinni maksma lõpptarbija. Samas säästab autoomanik mõne aja peale selle summa ja rohkemgi kütuselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles