Calavera - 707-hobujõuline Ferrari teisend

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Calavera.
Calavera. Foto: Unique Sportcars

Saksa tuuningfirmadel Unique Sportcars ja Novitec Rosso valmis esimene koostööprojekt , mille doonorautoks võeti Ferrari F430.



Uuele teisendile pandi nimeks Calavera, mis hispaania keeles tähendab pealuud. Nii leiab pealuuga vürtsitatud Calavera logosid erinevatelt auto detailidelt,

Autonet.ee

.

Kerele joonistati see aerograafiat kasutades. Lisandunud on ka mõned uued elemendid,  nagu valgusdioodidel baseeruvate udutuledega esimene põrkeraud, uus difuusor ja tagaspoiler, toonitud klaasidega tuled ning tuunijate lemmikud, eridisainiga 20-tollised valuveljed.

Calavera mootoriruum sai samuti valgusdioodidel põhineva valgustuse. Selles tuksub 4,3-liitrine V8 koos kahe mehaanilise ülelaaduriga. Võimsuseks teatatakse 707 hobujõudu ning maksimaalseks momendiks 712 Nm. Projekti autorite kinnitusel suudab selline elukas paigalt sajani sprintida 3,5 ja kolmesajani 29,9 sekundiga. Tippkiiruseks lubatakse 348 km/h.

Selliseid masinaid koostatakse kokku üksteist eksemplari. Kuna kasutatakse aerograafiat, siis nende kujustamisel arvestatakse veidi ka kliendi soove ning kahte ühesugust masinat suure tõenäosusega ei valmi. Hindade kohta hetkel mingit infot ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles