Elektri jõul Le Mansi 24 tunni võidusõidule

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: GreenGT

Šveitsi ettevõte GreenGT töötab elektri jõul liikuva võidusõiduauto kallal, millega kahe aasta pärast tahetakse osa võta Le Mansi 24 tunni võidusõidust.


Samaks ajaks tahetakse valmis jõuda ka tavateedele mõeldud versiooniga, mida kavatsetakse koostada 22 eksemplari, kirjutab

Autonet.ee

.

GreenGT esindaja Christophe Schwartzi sõnul erinevad võistlusauto ja tänavaversioon teineteisest vaid juhtelektroonika erineva häälestuse poolest.

Masin ise on aga kaasaegseima tehnoloogia kehastus. Ehitatakse see süsinikust valmistatud kandmikule, millele kinnitatakse klaasplastist keredetailid. Mõistagi vastavad kõik elemendid FIA reeglitele ja nõudmistele.

Tagaveoline masin pannakse liikuma kahe ratastes asuva elektrimootori abil. Liitium-ioonakusid on võimalik laadida nii elektrivõrgust kui ka päikesepatareide kaudu.

GreenGT teatel ulatub masina võimsus 350 kuni 400 hobujõuni. Maksimaalseks pöördemomendiks kujuneb 11 000 -12 000 pöörde juures ümmarguselt 2 000 Nm, millest piisab nelja sekundi jooksul paigalt sajani kiirendamiseks. Tippkiirus peaks küündima 275 km/h.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles