Mopeedijuhi eksamile ei pea enam oma sõidukit kaasa tooma

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mopeed..
Mopeed.. Foto: Toomas Huik.

Alates tänasest ei pea enam riikliku autoregistrikeskuse mopeedijuhi sõidueksamile oma mopeedi kaasa tooma.

Autoregistrikeskusel on alates 20. maist kasutada kuus mopeedi, millega võetakse eksameid vastu suuremates Eesti linnades.

Esimesed kuus mopeedi hakkavad eksameid vastu võtma Tallinnas, Tartus, Pärnus, Sauel, Raplas ja Võrus, sest nendes piirkondades on statistiliselt kõige enam mopeedijuhi eksamite sooritajaid.

Kuna järgmisel aastal jõustuva uue liiklusseaduse kohaselt peavad juhiluba omama ka üle 16-aastased mopeedijuhid, siis tulevikus on plaanis võtta kasutusele rohkem mopeede, et pidada sammu büroode vajadustega üle Eesti.

SYM Jet SportX SR mopeedid on ARKil kasutada koostöös Velt Motocenteriga, mistõttu ei kaasne mopeedide kasutuselevõtuga rahalisi kulutusi. Eksamimopeedid on registreeritud liiklusregistris ning neile on tehtud liikluskindlustus.

Uute eksamimopeedidega on võimalik tutvuda 20. mail ARK Tallinna osakonna eksamiplatsil vahemikus 12.00 kuni 14.00. Kohapeal demonstreerib eksamiosakond huvilistele kohustuslikke mopeedijuhi sõidueksami harjutusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles