Porsche kaalub Carrera GT järglase loomist

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carrera GT.
Carrera GT. Foto: SCANPIX

Viimastel andmeil siiski ehk Volkswageniga liituv Porsche kaalub uue keskmootoriga superauto loomist 2006. aastal nigelate müügitulemuste tõttu tootmisest maha võetud Carrera GT järglasena.


Prantsuse väljaanne L'Automobile kirjutab, et suurima tõenäosusega tahetakse luua tänavaversiooni võidusõiduautost Spyder RS, millega sõideti Le Mansi 24 tunni võidusõidul, vahendab

Autonet.ee.

Ajakirja Autocar andmeil käivad uue mudeli ettevalmistused tõepoolest, kuigi see baseerub täiesti uuel põhjal, LMP2 Spyder RS aga on doonoriks veel ühele superautole, mis siiski pole see, millest prantslased räägivad.

Mõlemad väljaanded on siiski ühte meelt, et uus tagaveoline mudel on katuseta, ehitatakse valdavalt liitmaterjale kasutades ning seda hakkab edasi viima Spyder RSilt pärit 3,4-liitrine kahe turboga V8 bensiinimootor. 

Kui võidusõiduauto arendab 480 hobujõudu, siis tänavaversiooni mootoriruumi tuleb suure tõenäosusega ümmarguselt 400 hobust.

Prantsuse väljaanne on juba kursis ka masina gabariitidega: pikkus 4,65, laius ümmarguselt 2 ning kõrgus 1,1 meetrit.

Autot toodetakse piiratud koguses. Esimene eksemplar peaks valmima aastal 2012 Leipzigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles