Peugeot avalikustas esimesed fotod uuest 308st

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Peugeot 308
Uus Peugeot 308 Foto: WhatCar?

Peugeot avaldas esimesed fotod oma uuest kompaktklassi 308st. Lisaks täiesti uuele disainile on ka auto jõuallikad muutunud veelgi säästlikemateks ning CO2 heitmete näitajad on viidud alla 85 g/km, kirjutab Whatcar?.

Uus 308 on võrreldes oma eelkäijaga kaotanud kaalus koguni 140 kg, kuid tänu kompaktsetele mõõtudele (pikkus 4,25 m ja kõrgus 1,46 m) ning tasakaalustatud proportsioonidele on uue Peugeot salong ruumikam kui eelkäijal. Ka pakiruumi mahutavus on suurem: 470 l.

Auto on varustatud mitme uuendusliku juhiabisüsteemiga nagu näiteks Peugeot i-cockpit, mis sisaldab head-up-stiilis näidikuid, kõrget keskkonsooli ning suurt 9,7-tollist puutetundlikku ekraani.

Viimane koondab endasse enamiku lisaseadmete juhtimisest. See võimaldas omakorda disaineritel luua väga puhta ja originaalse juhtpaneeli vaid üksikute nuppudega.

Muuhulgas on uue Peugeot 308 varustuses täis-LED esituled, mis on selle autoklassi juures esmakordne. Tagumisi LED-tulesid iseloomustavad kolm «lõvi küünist».
Esimest korda esitletakse uut 308-t Frankfurdi autonäitusel septembris. Pärast seda jõuab auto müüki ka Eestis. Tootma hakatakse teda Sochaux tehases Prantsusmaal.

Rohkem pilte autost näeb siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles