Galerii: Mercedese uus S-klass esmakordselt avalikkuse ees

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedese uue S-klassi esitlus.
Mercedese uue S-klassi esitlus. Foto: WhatCar?

Whatcar? Eesti peatoimetaja Tõnu Tramm oli kutsutud eile Airbus A380 tarnekeskuses Hamburg-Finkenwerderis toimunud S-klassi sedaani pidulikule esitlusele. Kogu galeriid näeb siit.

Mercedese lipulaev kohtus maailma moodsaima ja suurima lennukiga. Firma esindajad ei lasknud oma avaldustes mööda võimalust teha viisakas kummardus Hiina suunas, kellest saab uue S-klassi väga tähtis turg.

Uus auto on pungil täis uusimat luksusvarustust. Olgu mainitud kas või massaažifunktsiooniga istmed, iga sõitja jaoks eraldi reguleeritav aroomileviti ning aktiivne «nägemisvõimega» veermik, mis peab tagama vähemalt sama sujuva sõidu kui lendaval vaibal.

Esitluse ettevalmistused algasid 30. aprillil. Kahe nädalaga paigaldas 100 töölist 35 kilomeetrit elektrijuhtmeid, 400 valgustit, 96 kõlarit ja 28 meetri laiuse valgusdioodekraani. Ametliku osa järel võõrustas Mercedes külalisi vaid selleks õhtuks ellu kutsutud «kümne-tärni-restoranis».

Daimleri sõnul on tegemist maailma esimese seeriaautoga, kus pole ühtegi hõõglampi. Valgusdioode see-eest on umbes 500.

Daimleri juhi Dieter Zetsche sõnul märgib uus S-klass ka «isesõitvate autode» ajastu algust. Tõsi, päris ise ta teid veel töölt koju ei vii, kuid mitmesugused kursihoiuabilised ning kokkupõrgete vältijad lasevad arvata, et takistus pole enam tehniline, vaid juriidiline.

Ei ole head halvata -- S600 on nimekirjast kadunud ja temaga koos ka üks vähestest säilinud V12-mootoritest. Heas uues ilmas lööb paremini läbi diiselmootoriga S300 hybrid, kes kulutab 100 kilomeetrile vaid 4,4 liitrit kütust. Järgmisel aastal müügile jõudev laetav hübriidauto S500 hybrid aga eritab kilomeetri läbimisel vaid 75 grammi süsinikdioksiidi, mis tähendab keskmist kütusekulu 3,25 l/100 km. «Tavalistest» autodest tulevad kõigepealt müüki ottomootoriga S500 ja diisel S350 Bluetec.

Tehnoloogia kõrgtasemes pole mingit kahtlust, sest üksnes möödunud aastal võttis Daimler S-klassi arendamisega seoses 2200 patenti, millest 600 puudutasid turvasüsteeme.

Eestisse jõuavad esimesed Mercedes-Benz S-klassi sõidukid juulis 2013, tellimisvõimalus on avatud alates tänasest. Sõiduki hind Eestis algab 80 016 eurost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles