Euroopa autoturul toimus aprillis mullusega võrreldes kerge tõus

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoturg.
Autoturg. Foto: carsontheweb.com

Euroopa Autotootjate Assotsiooni (ACEA) värskelt avaldatud raport uute autode müüginumbritest näitab, et tänavune aprill tõi autoturgudele võrreldes möödunud aastaga kerge elavnemise ja autosid müüdi 1,7 protsendi võrra enam, teatas autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liit (AMTEL).

Kuigi kahe aasta perioode jaanuarist kuni aprillini võrreldes on turg jätkuvalt 7 protsendi jagu languses, siis jaanuar-märts perioodi 10,2 protsendise langusega võrreldes on see siiski pidurdunud.

Müüginumbreid vedasid kasvule ennekõike Euroopa suurriikide turud, sest näiteks mulluse aprilliga võrreldes kasvas Suurbritannias autode müük 14,8 protsendi ja Saksamaal 3,8 protsendi võrra. Üllataval kombel kasvas uute autode müük ka majandusraskutes vaevlevas Hispaanias enam kui 10 protsenti. Aasta esimese nelja kuu lõikes on jätkuvalt kasvutrendis uute autode müük Suurbritannias, ja kerget kasvu näitavad lisaks veel mõned väiksemad riigid.

Autotootjatest on jätkuvalt võimsaks turuliidriks Volkswagen, mis koos teiste VW Groupi kuuluvate markidega hoiab enda käes ca veerandit kogu Euroopa autoturust. Kuigi perioodi lõikes on VW Groupi müük veidi languses, siis aprillikuude võrdluses ollakse ligi kümneprotsendilises tõusus. Nii nagu kogu uute autode müüginumbrid näitavad aprilli võrdluses väikest tõusu, nii on võib seda täheldada ka mitmete autotootjatega seoses. Suurematest tootjatest aga on jätkuvalt miinuses Fiati, PSA ja GM gruppide müük, nii kuu kui perioodi lõikes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles