Nestor eelistaks automaksu kütuseaktsiisi tõstmisele

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Liis Treimann / Postimees

Sotsiaaldemokraadist riigikogu liige Eiki Nestor ütles, et pigem kehtestaks ta Eestis automaksu, kui tõstaks kütuseaktsiisi.

«Kui Eesti riik tahab suunata inimesi selles suunas, et nad ostaksid enam keskkonnasäästlikke ja vähem priiskavaid autosid, siis on automaksu sisseseadmine igal juhul kütuseaktsiisi tõstmisest õigem tee,» kommenteeris Nestor, vahendab ERR Uudised.

«Mina kütuseaktsiisi, mille inflatsiooni tase on niigi kõrge, ei tõstaks. See piiraks autoga sõitmise võimalusi,» märkis Nestor.

«Minu teada on Eesti ainus Euroopa Liidu liikmesriik, kus keskkonnahoiu eesmärkidel automaksu ei rakendata,» lisas ta.

Postimees kirjutas möödunud kolmapäeval, et Euroopa Komisjon soovitab Eestil kehtestada automaks või tõsta kütuseaktsiisi.

Euroopa Komisjoni ametlike soovituste järgi peaks Eesti parandama energiatõhusust ja mõjutama keskkonda kasutama kokkuhoidlikumalt. Sellest ka automaks, mis peaks sundima sõitma inimesi säästlikumate autodega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles