Saabi eksomanik süüdistab firma pankrotis General Motorsit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spyker Carsi tegevjuht Victor R. Muller poseerib Saabi (vasakul) ja Spykeri vahel Stockholmis 26. jaanuaril.
Spyker Carsi tegevjuht Victor R. Muller poseerib Saabi (vasakul) ja Spykeri vahel Stockholmis 26. jaanuaril. Foto: AFP / Scanpix

Rootsi pankrotistunud autotootja Saabi omanik Spyker kaebas kohtusse General Motorsi, väites, et viimane seisis ees tehingul, mis oleks võinud Saabi pankrotist päästa.

General Motors, Saabi kunagine emafirma, ei lubanud Hiina firmal Youngman investeerida Saabi, kuna tahtis ise domineerida Hiina autoturul, väitis Spyker oma 2012. aasta augustis esitatud hagis, kirjutab The Local.

Spykeri hinnangul oleks see tehing võinud Saab pankrotist päästa. Viimane esitas maksejõuetuse teate 2011. aasta detsembris.

USA kohus otsustas aga kohtuasja mitte arutama hakata, nagu GM palus. Nimelt oli viimasel lepingu kohaselt õigus tehingule veto panna, mistõttu ei saa ettevõtet pankrotistumises süüdistada, väitis kohus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles