Kaubamärgi «Veebileht» omanik ei keela sõna kasutamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Patendiametis kaubamärgi «Veebileht» registreerinud Virgo Kruve ei kavatse selle sõna kasutamisele piiranguid seda, küll aga ei ole ta nõus seda sõna kasutades teenuse pakkumise ja äritegevusega.

Rakveres asuva ettevõtte OÜ Digivista juhataja Virgo Kruve kirjutas oma ajaveebis, et viimastel päevadel on internetis hakanud levima info, nagu kavatseks ta keelata sõna «veebileht» kasutamise.

Tema sõnul sai valeinfo levimine tõenäoliselt alguse tema kirjast ühele Tartu ettevõtjale, kes avaldas internetis reklaami kirjaga «Telli veebileht siit».

«See viis päeva jooksul foorumites järelduseni, et ma tahan keelata kellelgi sõna veebileht kasutamist. Sugugi mitte, kirjutage niipalju ja kuhu aga soovite, kasvõi oma blogis igas teises lauses. Kuid, pakkudes teenust eraisiku või firmana järgnevates valdkondades - veebisaitide loomise, disaini ja haldamise teenus, veebisaitide majutamine, hostimine, jne - võite küll saada teate taolise tegevuse lõpetamiseks,» märkis ta.

Kruve soovitab teenusepakkujatel kasutada näiteks sõnu koduleht, interneti leht, netileht, netisait, veebikodu, veebisait või veebikülg. Samuti ei ole tema sõnul probleemi, kui ettevõtja pakub «veebilehe» tegemist või «veebilehtede» tegemist, sest need sõnad on juba paari tähega eristatud kaubamärgina kaitstud sõnast «veebileht».

Kaubamärgi «Veebileht» registreering jõustus patendiametis mullu 22. oktoobril. Registreering kehtib 22. oktoobrini 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles