Bugatti võib püstitada uue rekordi

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bugatti

Kuigi Bugatti nimele ei kuulu enam ei maailma kiireima ega ka kalleima seeriatootmises oleva sõiduki au, võib augustis toimuvalt Pebble Beachi Goodingi oksjonilt oodata uut hinnarekordit.


Nimelt pannakse oksjonile Bugatti asutaja Ettore Bugatti isiklik sõiduk - 1936. aastal koostatud Bugatti Type 57C Coupe, kirjutab

Autonet.ee

.

Oksjoni korraldajad loodavad, et masin ületab hiljuti müüdud Ferrari 250 Testa Rossa tulemuse, mis vahetas omanikku meie rahas mõõdetuna umbes 130 miljoni krooni eest.

Haamri alla mineval musta-rohelise kombinatsioonis värvitud autol on huvitav ajalugu. See pandi kokku Prantsusmaal asuvas tehases just Ettore Bugatti sünnipäevaks. Teise maailmasõja elas auto üle salajases maa-aluses punkris, mille asukohta teadsid vaid mõned üksikud Bugatti töötajad.

Pärast firmajuhi surma 1947. aastal vahetas masin mõned korrad omanikku, kuid kõigil neil jätkus oidu hoida seda töökorras ja juppe mitte vahetada.

Siinkohal tasub meenutada, et enam-vähem sarnane mudel - 1937. aastal koostatud Bugatti Type 57SC Atalante - müüdi eelmisel aastal oksjonil 7,9 miljoni USA dollari eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles