Leedu internetipätid üritasid PayPaliga eestlasi petta

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PayPal on eBay maksesüsteem.
PayPal on eBay maksesüsteem. Foto: SCANPIX

Kui siiani on Eestis peamiselt räägitud vaid internetipanga paroolide väljapetmise ohvriks langenuist, siis nüüd otsivad veebipetturid ka heauskseid PayPali kasutajaid.


Viimati üritati seda teha Leedus asuva veebilehe kaudu, kirjutab

Äripäev

. Üle-eelmisel nädalal sai rahvusvahelise maksesüsteemi klient Aivar Hiienurm PayPali turvateate sarnase e-kirja. Selles märgiti, et tema kontole on juurdepääs piiratud, sest kellelgi kõrvalseisjal on õnnestunud sinna siseneda. Piirangu tühistamiseks tuli klikkida lingile, kust avanev veebikülg oli Hiienurmi sõnul äravahetamiseni sarnane PayPali kodulehega.

IT-valdkonnas töötava inimesena märkas mees aga kohe, et veebileht asus Leedus, ning nägi pettuse läbi.
PayPalil palju plusse

Üle maailma populaarne maksesüsteem on Hiienurmi hinnangul ka Eestis laialt kasutatav. Kuna selle kaudu on riikide vahel raha liigutada odavam ja kiirem kui näiteks rahvusvaheliste rahakaartide abil, on süsteemil palju ettevõtjatest kliente.

Praeguseks on PayPali võltslehel teade, et tegu on veebipettusega. Hiienurmi sõnul tasub tulevikus ettevaatlik olla. «Kui selle taga on mingi rühmitus, siis tõenäoliselt teevad nad varsti midagi uut,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles