Opsüsteemi Mac OS X uus versioon saabub septembris

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaloo sirvimine Safari 4-s.
Ajaloo sirvimine Safari 4-s. Foto: Postimees.ee

Septembrikuust saab kõik uued Apple'i arvutid koos operatsioonisüsteemi Mac OS X uusima, lumeleopardi järgi nime saanud versiooniga.


Uue, kuid veel Mac OS X Leopardiga varustatud Maci ostmisel alates 8. juunist 2009 saab Snow Leopardi upgrade’i USAs 9,95 dollari eest. Varem ostetud arvuti omanikud, kes kasutavad Leopardi versiooni, saavad upgrade'i alates 29 dollarist, ning Tigerit kasutavad Maci omanikud alates 169 dollarist.

Apple'i teatel keskenduti Mac OS X Snow Leopardi loomisel suurepärase opsüsteemi veelgi paremaks muutmisele. Parandatud on mitmete programmide töökiirust ja võimekust.

Snow Leopard lisab muu seas uusi võimalusi erivajadustega inimestele. Apple’i Multi-Touch puuteplaat on nüüd ühendatud Voice Over ekraanilt lugejaga, mis võimaldab halva nägemisega kasutajal kuulda ekraanil kirjutatut ja navigeerida akende erinevatel osadel, liikudes puuteplaadil nii, nagu oleks tegemist ekraani endaga. 

Opsüsteemi uue versiooniga tuleb kaasa ka veebilehitseja Safari 4. versioon, mis on eraldi allalaetav juba praegu. Safari 4 sisaldab Apple'i teatel Nitro mootorit, millega jookseb JavaScript kuni 4,5 korda kiiremini kui Safari 3-ga.

Uus veebilehitseja sisaldab loetelu sagedamini külastatavatest lehekülgedest Top Sites (vaata teist pilti) ning Max OS X Leopardi Time Machine'iga analoogselt kuvatavat täielikku ülevaadet ajaloost (vaata kolmandat pilti) ehk võimalust otsida pealkirju, aadresse ja tekste hiljuti külastatud lehtedelt.

Lisaks on Safari 4 varustatud Smart Address liidesega, mis lihtsustab veebiaadressi leidmist, pakkudes automaatselt sobivaimat nime. Samuti on veebilehitsejal selline lehekülje suurendamise võimalus, mille kasutamisel ei kannata kuvatava lehe kvaliteet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles