Seatilt on oodata väikemaasturit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seati logo
Seati logo Foto: SCANPIX

Hispaania autotootja Seat uus juhatuse esimees Jürgen Stackmann teatas, et ettevõtte plaanidesse kuulub väikemaasturi turule toomine. Uus mudel võib müügile jõuda juba järgmisel aastal, kirjutab Whatcar?.

Seat näitas väikemaasturi kontsepti juba 2011. aastal ja seda IBX ideeauto näol. Volkswagen Tiguani mõõtu maastur põhineks uuel Seat Leon luukpäral ning oleks seega neljas Leoni versioon. Kas uus väikemaastur kasutab ka Leoni nime, see ei ole veel teada.

Lisaks Leoni põhjal valmivale väikemaasturile võib oodata oodata ka väiksemat sõsarmudelit Volkswagen Taigunist, mis jõuab müügile 2016. aastal.

Lisaks väikemaasturile kinnitas Stackmann, et ei ole suur sportautode huviline. Tähelepanu pööratakse hoopis Hispaania autotootja Euroopa turuosa suurendamisele.

Käesoleval aastal on siiani Seatile olnud edukas, sest Lääne-Euroopas on kuue esimese kuu müüginumbrid võrreldes aasta varasemaga kasvanud 10,6 protsenti ning globaalne müügitulemus kasvanud 11,5 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles