Tesla Motors üllatas oodatust parema kvartalitulemusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Motors Model S
Tesla Motors Model S Foto: SCANPIX

Elektriautosid tootev Tesla Motors teatas teise kvartali 405 miljoni dollari suurusest käibest ning 30,5 miljoni dollari suurusest kasumist, millega ületati nii eelmise aasta tulemusi, kui ka analüütikute prognoose, kirjutab Bloomberg.

Tootmine suurenes eelmise aastaga võrreldes veerandi võrra 500 autoni nädalas, kokku müüs Tesla kolme kuu jooksul 5150 autot. Tesla loodab kolmandas kvartalis müüa samuti üle 5000 sõiduki ning aasta kokkuvõttes üle 21 000 auto.

2003. aastal Lõuna-Aafrika päritolu ettevõtja Elon Muski poolt asutatud ettevõte jõudis kasumisse selle aasta alguses, firma turuväärtuseks on üle 17 miljardi dollari ehk ettevõte on börsil rohkem väärt kui pea 50 korda rohkem autosid aastas tootev Mazda Motors.

Tesla Motorsi aktsia tegi eilse kauplemispäeva jooksul läbi 14,34 protsendise tõusu, suurendades Muski varanduse väärtust 570 miljoni dollari võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles