ARKis saab edaspidi asju ajada ainult tööpäeva sees

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ARKi Tartu büroo.
ARKi Tartu büroo. Foto: Margus Ansu.

Eesti Riiklikus Autoregistrikeskuses ei saa pärast tööpäeva lõppu või nädalavahetusel enam asju ajada, sest kõigi büroode lahtiolekuaeg piiratakse tööpäeva pikkusega.

 Maanteeameti ja Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse (ARK) ühinemise tõttu ühtlustatakse liiklusregistri büroode lahtiolekuajad ja -päevad. Alates 1. juulist on kõik liiklusregistri bürood avatud esmaspäevast reedeni kella 8.45 kuni 17.00ni.

ARKi pressiesindaja Timo Vijari sõnul pole tegu suure muudatusega: enamike büroode lahtiolekuaega nihutati vaid minutite võrra.

Küll ei saa ARKi büroosid ja osakondi külastada enam laupäeviti. Varem oli see võimalik kõikjal üle Eesti v.a Jõgeval, Kärdlas ja Võrus.

Vijari sõnul ei ole laupäevaste lahtiolekuaegade kadumine probleem, sest nüüdseks saab väga palju toiminguid ära teha elektrooniliselt. «Kui võrrelda viimaste aastate teenindusmahtusid, siis osa toimingute mahte on mitu korda langenud,» lisas ta. «Sõidukiregistreerimise langus on kolmekordne,» tõi ta näite.

Vijari sõnul on ARK teinud vastavad analüüsid, mis näitab, et klientide vajadused suudetakse katta. «Klientide hulk on niivõrd väike, et meil pole praktiliselt järjekordasid,» kinnitas ta buumiaegade möödumist, mil teinekord tuli teenindusjärjekorda oodata pool tundi.

Kõik senised ARKi bürood nimetatakse ümber liiklusregistri büroodeks - büroode aadressid ei muutu. Ainsa erandina avab praegune ARKi Jõgeva osakond 3. augustil uksed uuel aadressil Jaama 2 (maanteeameti Jõgeva esinduse hoone).

Maanteeameti ja Eesti Riikliku Autoregistrikeskuse ühinemise eesmärk on luua paremad võimalused efektiivseks e-teenuste arendamiseks ja vähendada dubleerivaid tegevusi Eesti teede ja liikluse edendamisel ning sellega hoida kokku ka halduskulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles