Briti Jaguari-omanikud tulevad Saaremaad avastama

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automargi Jaguar sümbol koos Suurbritannia lipuga.
Automargi Jaguar sümbol koos Suurbritannia lipuga. Foto: Reuters / Scanpix

Suurbritannia eksklusiivse Jaguari-klubi liikmed külastavad juuli keskel oma luksusautodel Saaremaad, tegemist on klubi esimese reisiga Baltimaadesse.

«Saaremaa ja Muhu on meie jaoks täiesti avastamata piirkond, mille juures võlub meid eriti saarte ehe ja puutumatu loodus,» ütles Meie Maale Jaguari-klubi esindaja Sarah Dowding.

Reisiseltskonna tuumiku moodustavad Dowdingu sõnul valdavalt üle 50-aastased edukat karjääri teinud inimesed, kellele Jaguaridega mööda ilma ringi sõitmine on lõõgastav hobi.

Odav see lõbu ei ole, sest Jaguaride hinnad küündivad tublisti üle miljoni krooni ning näiteks üksnes Baltimaade ringreisi eest peab iga osaleja välja käima umbes 55 000 krooni.

Kokku osaleb reisil Dowdingu sõnul kaheksa Jaguari, mille hulgas vanim auto on 1950. aastast pärit Jaguar Mk V ja uusim ülimodernne Jaguar XK.

Oluliselt suuremat gruppi ei oleks reisikorraldaja sõnul 16-päevasele Baltimaade reisile kaasa saanud võtta, kuna miljoniautode turvalisuse huvides ööbivad Jaguari omanikud väga valitud paikades, kus parklad on üldjuhul väikesed.

Kuigi Briti Jaguari-klubi on juba aastaid igal suvel mööda Euroopat ringi rännanud, jõuavad nad Balti riikidesse tänavu esmakordselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles