Pealinna tanklates käis päeval tihe sagimine

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bensiinijaam.
Bensiinijaam. Foto: Priit Simson

Käibemaksu- ja aktsiisitõusu tõttu oodatavast hinnatõusust kannustatuna käisid pealinlased täna usinalt autosid tankimas.

Postimees.ee andmetel oli keskpäeval Sõpruse puiesteel asuvas 5+Kütus tanklas märgatav järjekord, samuti Ülemiste Nestes. Kütusemüüjatele jagus kliente ka pärastlõunastel töötundidel, näiteks oli pidevalt masin iga tankuri juures Delta Plaza lähedal asuvates Statoili ja Neste tanklates.

Enne tööpäeva lõppu siiski väga suuri ja liiklust häirivaid järjekordi Tallinnas ei tekkinud. Olerexi turundusjuhi Antti Moppeli hiljutisele kommentaarile tuginedes võib oletada, et suurem osa inimestest ei jätnud odavama kütuse varumist viimasele hetkele.

Moppel tunnistas eile ERR Uudistele, et viimastel päevadel on inimesed hakanud rohkem kütust ostma ja kindlasti on oma osa ka neil, keda kannustab eelseisev hinnatõus.

Statoil Eesti peadirektor Helle Kirs-Toiger nentis täna samuti, et kütuste müügimahud on võrreldes eelmise nädalaga suurenenud. Seda, kas põhjuseks on eelseisvad maksumäärade muudatused või ilus suveilm, ei osanud Toiger öelda.

Postimees.ee gallupile kella 17ks vastanud pea 340st lugejast tunnistas bensiini, tubaka ja toiduainete varumist rohkem kui kümnendik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles