Ametikoolis soovitakse kõige enam õppida autotehnikuks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla

Eilse päeva seisuga oli Kuressaare Ametikooli esitatud ligi 170 õppima-asumise sooviavaldust, neist kõige enam, 32, on esitatud autotehniku erialal õppimiseks.

Sellest sügisest avatakse Kuressaare Ametikoolis õppetöö seitsmel uuel õppekaval, muutunud on ka erialade nimetused, kirjutas Meie Maa.

Paadiehituse eriala asemel saab õppida väikelaevade ehitust, õppeaeg lüheneb 3,5 aastalt kolmele. Kuressaare Ametikool on ainus kutseõppeasutus Eestis, kus seda eriala õppida saab. Kuna Saaremaa on Eesti väikelaevaehituse keskus, on õpilastele siinsamas olemas head praktika- ja töö leidmise võimalused.

Ehituseriala, mis varasematel aastatel on noormeeste seas populaarne olnud, hakkab uue õppekavaga kandma kivi- ja betoonkonstruktsioonide ehituse nime.

Uutele õppekavadele ülemineku on tinginud riiklike õppekavade koostamine, milles ametikooli õpetajad samuti on osalenud. Haridus- ja teadusministri poolt kinnitatud riiklikud õppekavad määravad ka erialade nimetused, mida ametikoolides õppida ja õpetada saab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles