Renault testib Pariisis ja Milanos elektriautosid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault-Nissan plaanib Pariisis ja Milanos ulatuslikku elektriautode katsetamist. Pildil testauto USAs.
Renault-Nissan plaanib Pariisis ja Milanos ulatuslikku elektriautode katsetamist. Pildil testauto USAs. Foto: AP / Scanpix

Prantsuse-Jaapani autotootja Renault-Nissan viib Pariisi ja Milano ümbruses läbi laiaulatusliku elektriautode testimise. 2012. aastal plaanitakse elektriautod masstootmisse viia.

Renault-Nissan ja Prantsuse elektrigigant EDF teatasid ühisavalduses, et katsetavad 2010. aasta septembris Pariisi ümbruses sadat elektriautot, mida hakkavad kasutama nii eraisikud kui ka ettevõtted, vahendas Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal Novaator.

Autodega sõitvad inimesed saavad neid laadida kodudes, töökohtades, parklates ning ka teede äärde ehitatud jaamades, kinnitasid ettevõtted.

Milano lähistel toimuvad sarnased katsetused samuti järgmisel aastal, kuid seal on autotootja koostööpartneriks Itaalia energiatootja A2A.

Renault-Nissani ja energiahiidude eesmärgiks on luua täiemõõduline võrgustik, mis tagaks kõikjal sujuva elektriautode laadimise ja akude vahetamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles