Hennessey pressis Corvette’i 1000 hobust

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hennessey

Üks tuntuimaid USA tuuningfirmasid Hennessey Performance Engineering pakub uut sportpaketti 2010. mudeliaasta Chevrolet Corvette ZR1le - suurimaks muudatuseks on seejuures tööd jőuallika kallal.


Corvette ZR1 mootorile paigaldatakse uus ülelaadur, mis kasvatab vőimsust 705 hobujőuni, kirjutab

Autonet.ee

.



Ekstreemsőidu huvilistele aga pakutakse 755-hobujőulist jõuallikat Z750 ning päris maniakkidele 1000-hobujõulist Z1000. Viimasel juhul saab mootor külge kaks turboajamit. Kőikide pakettide puhul vahetatakse välja summuti ning lisatakse täiendavad őhukogujad mootorite paremaks jahutamiseks.

Autode visuaalset poolt muudetakse agressiivsemaks, kuid enamikul elementidel lasub ka täiendava survejőu tekitamise vastutusrikas ülesanne. Mitmed neist valmistatakse kaalu vähendamise huvides süsinikkiust. Michelin Sport Pilot Cup rehvidega Hennessey R700 Corvette ZR1 kiirendab paigalt sajani kolme sekundi jooksul.

Kuna majanduskriisi ajal on autosid müüa keeruline, otsustasid Hennessey juhid, et kőnealuseid Chevrolet teisendeid valmistatakse vaid 24 eksemplari. Boonusena saavad kőik ostjad ettevőttele kuuluval ringrajal sőidumeisterlikkust tőstva kursuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles