Süütu puhkuseteade suhtlusportaalis võib meelitada vargaid

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet
Internet Foto: Caro / Scanpix

If Kindlustus soovitab klientidel olla ettevaatlik oma puhkuseplaanide avalikustamisega internetis, sest süütu teade mõnes suhtlusportaalis võib halvimal juhul äratada kurjategijate tähelepanu ning olla vihjeks kutsumata külalistele.



Avalikes suhtlusportaalides nagu Facebook, Orkut, MSN saab kõigile sõprade nimekirjas olijatele kuvada kiirelt infot näiteks reisile mineku või puhkusel olemise kohta, kuid tihti on info ka võõrastele nähtav, hoiatas If.

Ifi varakindlustuse vanemtootejuht Merko Kimsto sõnul tasub suhtlusportaalist eemaldada ka fotod, millelt võiks tuvastada kodu asukoha või selles asuvat vara. «On väga suur erinevus, kas selline info on nähtav kümnele lapsepõlvesõbrale või sadadele tuttavatele, keda isiklikult ei tuntagi,» lisas Kimsto.

Praegu on oht Ifi teatel pigem teoreetiline, kuid see kasvab iga päevaga, kui internetikasutajatel sõprade ring suureneb.

If kutsub igaühte üles hoolitsema selle eest, et reisile minnes oma kodu ise vargakindlamaks muuta. Näiteks leppida kokku naabri või sõbraga, kes reisiloleku ajal tühjendaks postkasti, niidaks muru ning hoiaks muul viisil elamist sellises seisus, et kodust eemalolek ei oleks ilmne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles