Asus tõi turule uue odava miniarvuti

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asus T91
Asus T91 Foto: ASUS

Elektroonikagigant Asus, kes pani alguse ülikergete- ja pisikeste sülearvutite, nn

netbook

ide buumile, sai valmis puutetundliku ekraaniga mudeli T91.


Netikaubamajade

hinnakirjadesse

jõudis T91 500-dollarilise (umbes 5600 krooni) hinnaga, avastas tehnoloogiaportaal Gizmodo. Varasemad raportid ennustasid isegi 7800 kroonist hinnalipikut.

T91 kujutab endast 25mm paksust ja 960 grammi raskust 8,9 tollise ekraaniga tablet-arvutit. See tähendab, et ekraani saab hingede peal ümber pöörata ning klaviatuuri peale voltida. Selles asendis kasutatakse masinat puutetundliku ekraani näpu või stiilusega torkides.

Selle mudeli ekraan tunnistab vaid ühte puudutust korraga, mis on tänapäevase multipuutepindadega võrreldes siiski iganenud süsteem. Korpuses tuksub 1.33GHz taktsagedusega Atom Z520 protsessor, süsteemimälu on 1GB ja andmete salvestamiseks 16GB SSD mälu, lisaks saab salvestusmahtu lisada SD mälukaardi pesasse. Akuaega lubab tootja kuni 5 tundi.

See konfiguratsioon on netbookide puhul üsna tavaline ja saab muretult hakkama kaasa pandud Windows XP jooksutamisega. Kokkuvõttes sai Asus maha kaunis võimeka pisiarvutiga, selle raha eest palju paremat enam ehitada ei anna.

Vaata lähemalt

siit

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles