Retk õpetab rattureid liikluses ellu jääma

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Reedel Ristilt algav rattaretk «Tahan sõita ohutult» õpetab jalgratturitele ohutu liiklemise tõdesid ning juhib tähelepanu võimalustele, mida saab rattur ise teha oma ohutuse suurendamiseks.

Julgestuspolitsei juhtivkonstaabel Priit Tuuna sõnul saab jalgrattur, kui liikluse nõrgem osapool, teha ise väga palju selleks, et jääda tänavatel liigeldes ellu.

«Rattaretke eesmärk ongi tõmmata nendele võimalustele tähelepanu. Võimalus liiklusest ohutult pääseda suureneb oluliselt näiteks kui kasutada kiivrit, tehes ennast helkurite ja eredate riietega nähtavaks või olles lihtsalt tavapärasest tähelepanelikum,» lisas ta.

1991. aastast kuni tänaseni on liikluses hukkunud rohkem kui 300 jalgratturi ning vigastada on saanu sel perioodil ligikaudu 2500 ratturit.

Jalgrattaretk «Tahan sõita ohutult», mis sel aastal toimub juba üheksandat aastat, stardib reedel, 17. juulil Ristilt ning kahe päeva jooksul sõidavad 130 jalgratturit maha ligikaudu 180 kilomeetrit.

Teekonnal tehakse mitmeid peatusi, kus on võimalik kohalikel jalgratturitel lasta hooldada oma sõiduriista ning tutvuda võimalustega oma ohutuse suurendamisega jalgrattal liigeldes.

Rattaretke saab jälgida internetis aadressil rattaretk2009.blogspot.com kuhu lisatakse fotosid kõigist peatuskohtadest ning samuti pakub Regio võimalust jälgida ratturite teekonda reaalajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles