Viasat hakkab näitama kõrgeraldusega National Geographicut

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viasati komplekt.
Viasati komplekt. Foto: Andres Teiss/ Postimees.

Homme, 15. juulil, lisab Viasat oma paketti uue põlvkonna kõrgeraldusega tõsielukanali National Geographic HD.


Viasati turundusjuhi Pavel Maskaljuni sõnul on HD-kanalid tulevikus televisiooni suurim eelis, sest need pakuvad tänasest oluliselt paremat pildi- ja helikvaliteeti.

Kui tavapärase telepildi resolutsiooniks on 720 x 576 pikslit, siis kõrgeraldusega televisiooni ehk HDTV (High Definition Television) puhul on see Viasati teatel umbes viis korda teravam - 1920 x 1080 pikslit.

HDTV pildi formaat on 16:9. Vaataja jaoks tähendab see eelkõige selgemat ja silmale tunduvalt lihtsamini jälgitavat telepilti. HDTV standardi juurde kuulub ka Dolby Digital heli. Kokku on Eestis kaks HD-kanalit.

National Geographic HD-kanali leiab edasipidi teenusepaketist Viasat Kuld. Tänastel Viasati klientidel tuleb uue kvaliteediga tõsielukanali tellimiseks võtta ühendust operaatori klienditeenindusega. Kanali maksumus on 19 krooni, mis lisandub kuutasule. Esimesed kaks kuud on kanal tasuta nähtav kõikidele Viasati HD-valmidusega digiboksi omanikele.

Starman alustas aga firma kommunikatsioonijuhi Timo Hartikaineni teatel National Geographic HD näitamist oma klientidele juba tänavu 22. juunil. Üliselge pildiga National Geographic Channelit saab vaadata Starmani kaabel digi-tv võrgus kõikjal üle Eesti ning erinevalt Viasatist on see klientidele ilma täiendava tasuta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles