Google Earthiga saab nüüd Kuule «reisida»

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Earth: Kuu
Google Earth: Kuu Foto: Google Earth/Postimees.ee

Ka Google on otsustanud Apollo 11 missiooni aastapäeva väärikalt tähistada, andes Google Earthi kasutajatele võimaluse uurida meie koduplaneedi truu kaaslase pinda ja inimtegevusega seotud kohti.


Selleks tuleb arvutisse laadida Google Earth 5.0. Seejärel tuleb programm avada ning ülamenüüs planeedi ikoonile klõpsates teha linnuke Kuu (Moon) ette, kirjutab Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal

Novaator

.

Lisaks kraatritele ja «meredele» saad uurida ka Apollo missiooni erinevate lendude maandumispaiku ning teisi inimtegevuse jälgi Kuu pinnal. Vaadata saab mõningaid Kuu pinnal tehtud fotosid ja videoid või kuulata näiteks USA presidendi Richard Nixoni tervitust Kuu pinnal jalutavatele Buzz Aldrinile ja Neil Armstrongile.

Kuuldused Kuu kaasamisest Google Earthi programmi olid levinud juba mõnda aega. Erilise hoo said need sisse umbes kuu aja eest, kui Google teatas, et 20. juulil toimuval meediasündmusel viibib muu hulgas ka Buzz Aldrin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles