Corvette C6 põhjal ehitatakse uus sportauto

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SV Motor Company

Augustis Kalifornias peetaval Concorso Italianol esitleb USA ettevõte SV Motor Company uut sportautot, Chevrolet Corvette C6 põhjale ehitatud SV 9 Competizionet.


Itaaliapärase nime taga on masina itaallastest disainerid, muidu on tegu lihtsalt uue süsinikplastist kerega puhtaverelise USA autoga, kirjutab

Autonet.ee

.

Tänu kergemate materjalide kasutamisele suudeti doonorauto kaalu vähendada 60 kilogrammi võrra 1 400ni. Juhitavuse seisukohalt võib kindlasti tähtsaks pidada telgedevahelist ideaalset kaalujaotust 50:50.

Puutumata ei jäänud ka mootor, kus tänu sisse- ja väljalasketorude modifitseerimisele õnnestus juurde hankida 14 hobujõudu. 450-hobujõulise masina maksimaalne pöördemoment ulatub aga 602 Nm-ni.

Kiirenduseks 0 - 96 km/h vajab auto neli sekundit.

Auto läheb seeriatootmisse ning kokku kavatsetakse välja lasta 1 000 eksemplari. Koos doonorautoga küsitakse uue taiese eest 99 995 USA dollarit ehk veidi üle miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles