Töötaja surma eest sai sõbratar lohutuseks sülearvuti

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone.
iPhone. Foto: AP Photo / Scanpix.

Juulikuus vapustas tehnoloogiaringkondi teade, et uue iPhone prototüübi kaotanud allhanketehase Foxconni töötaja suri aknast välja kukkumise tagajärjel. Apple'i esindaja avaldas noore töötaja surma puhul kahetsust, kuid ei soostunud lähemalt kommenteerima.


Tagasihoidlik 25-aastane Sun Danyong töötas kolledžiõpingute kõrval Foxconni logistikaosakonnas. Tema käsitleda oli muuhulgas 16 uut Apple telefoni prototüüpi, millest üks salapärastel asjaoludel kaduma läks, kirjutab New York Times.

Sama salapärane on ka Suni surm. Pärast telefoni kadumist kuulasid teda üle Foxconni turvatöötajad. 16. juuli varahommikul hüppas - nii vähemalt väidab Foxconn - Sun koertermaja 12. korruselt alla ja sai surma.

Enne ülekuulamist saatis Sun oma tüdrukule sõnumi: «Kallis, mul on kahju. Mul on probleeme, aga ära sellest mu perekonnale räägi!»

James Lee Foxconnist tunnistas New York Timesile: «Tal on varemgi tooteid kaotsi läinud, kuid alati saime need õigel ajal tagasi.» Samuti ütles ta, et pole täpselt tõestatud, kes kõnealuse prototüübi võttis, aga kadumise ajal oli see Sun Dayongi hoole all.»

Toodete võltsimine on Hiinas levinud probleem, kohalik turg on üle ujutatud kallite elektroonikaseadmete koopiatega. Nende disain ning tehnilised lahendused lekivad samadest firmadest, kus tooteid allhankena valmistatakse.

Suni perekonnale maksti 44 000 dollarit kahjutasu (vähem, kui pool miljonit eesti krooni), lisaks sai ta sõbratar MacBooki sülearvuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles