Jaapanis valmivad elektrimootoriga jalgrattad

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Jaapanis esitleti 250-vatise elektrimootoriga jalgrattaid, mille üheks eriliseks omaduseks on väike stabilisatsioonisüsteem.


Firma Sanyo laseb välja terve seeria rattaid, mida Jaapanis on alates oktoobrist võimalik osta Eneloop kaubamärgi alt. Kerguse huvides valmistatakse rataste raamid süsinikkiust, kirjutab

Autonet.ee

.

Ratturit aitav elektrimootor paigaldatakse esimese ratta trumlile ning see rakendub vaid siis, kui ka pedaale vändatakse. Asja mõte on ratturi abistamine kohaltvõtul, pikkade distantside läbimisel või siis järskudel tõusudel.

Väikest akudeplokki on võimalik laadida nii tavalisest elektrivõrgust kui ka pidurdamisel vabaneva energia abil. Info akude seisukorra, kiiruse jms kohta kuvatakse lenksule paigaldatud väikesel ekraanil.

Stabilisatsioonisüsteemi all mõeldakse siin libedal teel elektrimootori rakendumist, kui tagumine ratas hakkab libisema.

Jaapanis hakkab selline sõiduvahend maksma 627 900 jeeni ehk ümmarguselt 75 000 Eesti krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles