Microsoft koolitab õpetajatest veebidisainerid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Microsoft Eesti jätkab neljandat aastat Veebistuudiumiga, milles osalevad pedagoogid omandavad oskuse õpetada veebilehtede disainimist oma kooli õpilastele.

«Eestis on endiselt puudus IT-spetsialistidest, peale programmeerijate nõutakse ka oskuslikke veebidisainereid,» ütles Microsoft Eesti arendusplatvormi evangelist Andres Sirel. Tema sõnul on  Microsoft Eesti üheks oluliseks eesmärgiks investeerida IT hariduse edendamisse ning populariseerida IT õppesuuna valikut noorte seas.



Sireli arvates on veebidisain valdkond, kus praktiliste tööoskuste omandamine on jõukohane kõigile gümnaasiumi ja kutsekooli õpilastele.

«Veebidisaini koolitusprogramm võimaldab tõsta kooli konkurentsivõimet ja mitmekesistada IT- ning loovõppe võimalusi ja ühtlasi laiendada õpetajate nüüdisaegse disaini- ja veebialaseid oskusi,» lisas ta.

Veebistuudiumi esimeses etapis läbivad õpetajad kujundustarkvara põhise veebi loomise kursuse ning teises etapis õpetavad väljaõppe saanud õpetajad veebi disainimist oma kooli õpilastele.

Microsoft Eesti varustab kõikide programmis osalevate koolide arvutiklassid, õpetajate ja ka õpilaste arvutid tasuta uusima kujundustarkvara ja tehnoloogiaga.

Õpilastele suunatud koolituse kava ja õppematerjalid on välja töötatud BCS Koolituses koostöös Microsofti ja Tallinna Ülikooliga. Eestikeelsed õppematerjalid ja videojuhendid on augustikuu lõpust tasuta saadaval kõikidele nüüdisaegse veebidisaini ja multimeediumi huvilistele veebiaadressilt www.eneta.ee/veebistuudium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles