Venemaa lennundusnäitusel näidatakse nn lendavat taldrikut

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lendava taldriku loonud firma LokomSky kodulehekülje fragment.
Lendava taldriku loonud firma LokomSky kodulehekülje fragment. Foto: http://locomosky.ru/lsga.htm

Venemaal toimuval rahvusvahelisel lennundus- ja kosmosenäitusel MAKS-2009 saab näha ka nn lendavat taldrikut, mis on mõeldud transportlendudeks.


Lendavat taldrikut töötakse välja Vene ettevõttes LokomoSky, teatab lenta.ru. Näitusel pannakse välja seitsmemeetrine töötav mudel.

Ettevõtte LokomSky kodulehel iseloomustatakse lennumasinat kui suurte veoste vedamiseks sobivat transpordivahendit, millega pääseb ligi ka raskesti ligipääsetavatesse kohtadesse.

Sõiduk ei vaja maandumiseks maapealset kompleksi. Ka on võimalik lennumasinat võimalik laadida, ilma et see peaks maanduma.

Lendav taldrik on võimeline selle tegijate kinnitusel ära vedama rongikoosseisu jagu kaupa (16 kuni 22 vaguni- või tsisternitäit). Lennumasinat saab kasutada inimeste veoks, näiteks inimeste evakueerimiseks katastroofipiirkonnast.

Lennundus- ja kosmosenäitus MAKS-2009 toimub 18. kuni 23. augustini Moskva lähistel Žukovis. Üritusel osaleb 711 ettevõtet 34 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles