TTÜ tudengid saavad arvutit päikese abil laadida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnikaülikooli päikesepatareid projekterivad õpilased ise.
Tehnikaülikooli päikesepatareid projekterivad õpilased ise. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) Säästva Arengu Klubi (SAK) liikmed paigaldavad ülikooli katusele päikesepaneelid, mille abil saavad üliõpilased hakata sülearvuteid laadima.


«Ülikooli endise raamatukogu hoonele paigaldatakse kolm päikesepaneeli ning tegemist on esimeste taoliste Eestis valmistatud paneelidega,» ütles Tõnu Tamm säästva arengu klubist.

Päikesepaneeli algosad ehk rakud on tema sõnul juba ostetud ning kõige töömahukama osa paneelide valmistamisel - rakkude ühendamise ning projekteerimise - teevad üliõpilased ise.

«Päikesepaneelid on planeeritud töötama aasta läbi ning arvestatud on, et kõige pimedamal ajal, detsembris annaksid 3 paneeli energiat 4 sülearvuti jaoks,»ütles Tamm.

Päikeseenergia pistikute juurde paigaldatakse näidikud selle kohta, kui palju tuleb päikeselt energiat konkreetsel hetkel ning kui palju tarbivad pistikute taha ühendatud sülearvutid.

Projektiga soovivad SAKi liikmed näitlikustada, milline on päikeseenergia potentsiaal igapäevases energiakasutuses.

TTÜ Säästva Arengu Klubi on asutatud 2001. aastal ning tegeleb säästva arengu põhimõtete ja lahenduste tutvustamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles