Uuring: digitelevisiooni vaatab kolmandik peredest

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Viasati tellimusel 23- kuni 64-aastaste televaatajate seas tehtud küsitlusest selgus, et digitaalselt edastatavat telepilti vaatab veidi üle kolmandiku ehk 35 protsenti leibkondadest.


Satelliit-digitelevisiooni kasutab 12 protsenti küsitletud peredest, ülejäänud majapidamised võtavad digitaalsignaale vastu kaabli või õhu teel.

Kõige levinumaks telerivaatamise viisiks on 39 protsendiga analoogkaabel, õhu kaudu edastatavat analoogsignaali kasutab 19 protsenti vaatajatest.

«Arvestades õhu kaudu leviva analoogsignaali kadumist vähem kui aasta pärast, tähendab see suurusjärgus 100 000 peret, kes peavad selleks ajaks endale kas uued seadmed hankima või mõne operaatoriga liituma,» lausus Viasati turundusjuht Pavel Maskaljun.

Uuringu tulemuste kohaselt plaanivad kindlasti või tõenäoliselt tasulise teenusepakkujaga lähema 6 kuu jooksul liituda 19 protsenti vastanutest, pooled vastanutest ei ole seda veel otsustanud. Tasulise operaatori valikukriteeriumidena nimetati kõige rohkem soodsast kuutasu (43 protsenti), pildi kvaliteeti (32 protsenti) ning kõikide Eesti kanalite olemasolu (19 protsenti).

Uuringu kohaselt on igal teisel Eesti perel kaks või rohkem telerit (47 protsendil üks, 35 protsendil kaks ja 18 protsendil kolm või rohkem telerit). Telerit vaatab vastanutest iga päev 87 protsenti.

Uuringufirma GFK küsitles üle Eesti 558 televaatajat vanuses 23-64 aastat. Uuring tehti ukselt-uksele toimunud küsitlusena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles