Autode tehniline ülevaataja: kord on liiga karm

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnoülevaatus. Foto on illustreeriv.
Tehnoülevaatus. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits.

Staažikas autode tehniline ülevaataja Mait Millert leiab, et ülevaatuse kord on Eestis liiga karm ning nii mõnigi puudus, mis ei ole otseselt avariiohtlik, läheb kirja ohtliku veana, piirates sellega autoomaniku vaba liiklemist.


Millert rääkis Reporterile, et meil ei tunta tingimisi karistust ja kui tehnoülevaatusele tuleb näiteks autoomanik, kes ei teagi, et tema autol mingid puudused on ning ülevaatuse käigus selgub, et tal ei ole seisupidur piisavalt efektiivne, siis määratakse talle kordusülevaatus ja seatakse liiklemispiirang.

Millerti sõnul on olnud juhtumeid, kus pereisa, kes saab teada, et tema autole on kordusülevaatus määratud, on õnnetu, sest peab järgmisel päeval perega vanaema juurde sõitma.

Millert märkis, et õnneks suhtub politsei sellistesse asjadesse viimasel ajal natuke mõistlikumalt.

Seaduse järgi on Millerti sõnul võimalik isegi tulekustuti puudumist vormistada tehnoülevaatusel ohtliku rikkena, mis tähendab automaatselt liiklemispiirangut.

Absurdne on tema hinnangul seegi, et kordusülevaatuse põhjuseks võib saada numbritule mittepõlemine.

Keeruliseks teeb olukorra ka see, et ARK ja politsei tõlgendavad mitmeid asju erinevalt - kas teatud puudus on kordusülevaatuse vääriline või ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles