Eestis võeti arvele riigi kalleim auto

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi noored tutvumas sportautoga  Koenigsegg CCXR mullu oktoobris Jeddahis toimunud autonäitusel.
Saudi noored tutvumas sportautoga Koenigsegg CCXR mullu oktoobris Jeddahis toimunud autonäitusel. Foto: AFP / Scanpix

Sel nädalal võeti autoregistrikeskuses arvele Rootsis valmistatud eksklusiivne sportauto Koenigsegg, mis ilmselt on Eesti kalleim auto ja mille hind on ilmselt üle 13 miljoni krooni.

Autoregistrikeskus kinnitab, et tõepoolest on eraisiku nimele registreeritud valge 2009. aasta sportauto mudelinimega CCX, kirjutab Õhtuleht.

Koenigsegg CCX on auto, millele tootja ametlik koduleht annab tippkiiruseks 395+ km/h. Saksa autolehel Mobil.de nimetatakse sarnase auto hinnaks 872 500 eurot, mis teeb 13,6 miljonit krooni.

Autolehe peatoimetaja Kristjan Sooper ütleb, et kui Koenig¬segg osteti ligilähedaltki selle hinnaga, mis Saksa netileheküljel, siis tõenäoliselt on see kalleim Eestis registreeritud auto.

Mullu Autolehe tehtud uuring hindas kalleimaks Eesti autoks Rolls-Royce Phantomi, mille eest käidi välja 4,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles