E-klass timmiti 800-hobujõuliseks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Brabus

Brabusel valmis järjekordne E-klassi Mercedese modifikatsioon lihtsa, kuid lööva nimega E V12 Black Baron.


Auto südameks on sedakorda 800 hobujõuni forsseeritud 6,3-liitrine V12, mille külge paigaldatakse kaks turboajamit. Jõuallika maksimaalseks pöördemomendiks lubatakse 1 420 Nm, kirjutab

Autonet.ee.

Hoidmaks 800-pealist tabuuni kontrolli all, tuli põhjalikult moderniseerida vedrustust.
E-klassi Mercedese välimuses aga on radikaalseid muudatusi üsna raske sisse viia, sest juba tehases on saavutatud väga väike aerodünaamiline takistustegur, mida ükski firma asja ees, teist taga ära rikkuda ei taha.

Seetõttu on ilmunud juurde vaid ventileerimisavad, difuusor, spoiler ning küljelaiendid. Üsna tavatu lahendusena on aga kaetud masina tagumised rattad. Velgede diameetriks on 19 tolli.

Auto sisemust katab must nahk, Alcantara ja süsinikkiud.

Masina dünaamilised omadused on üsna arvestatavad: paigalt sajani 3,7; kahesajani 9,9 ning kolmesajani 23,9 sekundiga. Maksimaalseks kiiruseks 350 km/h. See aga ei näita masina kogu võimekust - siis rakendub lihtsalt elektrooniline piirik. Keskmiseks kütusekuluks teatatakse 15,7 liitrit saja kilomeetri kohta.

Brabuse plaanide kohaselt koostatakse vaid kümme E V12 Black Baronit, ühe hinnaks 600 000 eurot ehk ligi 9,4 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles