Eesti firma viib SMS-teenused Lääne-Euroopasse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fortumo juhatuse liige Rain Rannu.
Fortumo juhatuse liige Rain Rannu. Foto: Margus Ansu.

Eesti SMS-teenuste isetegemise portaal Fortumo.com alustas aktiivset laienemist Lääne-Euroopas ning alates tänasest on SMS-teenuste tegemine võimalik enam kui paarikümnes riigis.


Ettevõtte teatel on tänasest SMS-teenuste tegemine võimalik ühtekokku 26 riigis, sealhulgas üheksas olulisemas Lääne-Euroopa riigis.



Seni on Fortumo peamiselt keskendunud Ida-Euroopa ja Aasia turgudele, kus alternatiivsed maksevahendid pole nii laialt levinud ning SMS-teenuste loomine on olnud mõnevõrra keerulisem.



Siiski on suudetud mõlemas regioonis hästi kanda kinnitada ning ettevõtte hinnangul on aeg pakkuda internetiettevõtetele võimalusi laienemiseks ja SMS-teenuste loomiseks ka Lääne- Euroopas.



Lisaks mobiilsele makselahendusele saab igaüks Fortumo abil luua SMS-teenuse ilma tehnilisi oskusi vajamata vaid 5 minutiga. Fortumo teenused on suunatud kasutajatele, kes ei ole programmeerimisega kokku puutunud, samas edasijõudnud teenused võimaldavad programmeerida oma SMS-teenuse ja siduda selle mistahes internetikeskkonnaga.



Ettevõtte peamisteks klientideks on internetipõhised suhtlus-, info-, meelelahutus-, ja ärikeskkonnad ning internetiportaalid. Nendele lisaks ka raadiojaamad, kohalikud ajalehed ning reklaamifirmad, kes on praeguseks hetkeks 26 riigis loonud üle 70 000 teenuse.



Praegu on teenuseid võimalik luua lisaks Eestile ka Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Rumeenias, Bulgaarias, Serbias, Poolas, Tšehhis, Horvaatias, Hiinas, Malaisias, Taiwanis, Austraalias, Suurbritannias, Saksamaal, Iirimaal, Hispaanias, Portugalis, Prantsusmaal, Šveitsis, Belgias ning Hollandis.



Fortumoga liitumine on tasuta. Teenusepakkuja teenib iga tema tehtud teenusele saadetud sõnumi pealt sõltuvalt riigist 40-60% tulu.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles