Renault tutvustab Frankfurdis nelja elektriautot

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault Fluence Z.E. Concept.
Renault Fluence Z.E. Concept. Foto: Renault

Täna avatud Frankfurdi autonäitusel esitleb Renault nelja elektrilist ideeautot, mis on alates 2011. aastast müügile jõudvate heitmevabade elektriautode eelkäijad.


Esimene neist on hiljuti esitletud pereauto Fluence elektriline variant, mis tuleb kõigepealt müügile Iisraelis ja Euroopas, teatas Renault.

Teine on Renault' mahtuniversaali Kangoo Expressi elektriline variant, mis on suunatud peamiselt äriklientidele.

Seejärel laieneb elektrisõidukite valik kahe uue masina võrra, mis on koheselt projekteeritud elektrisõidukiteks. Twizy Z.E. Concepti põhjal arendatava kolmanda sõiduki sihiks on linnaliiklus. Neljas sõiduk, mille eelkäijaks on Zoe Z.E. Concept, saabub müügile 2012. aasta alguses ning see saab olema mitmeotstarbeline igapäevasõiduk.

Twizy Z.E. Concept

Twizy Z.E. Concept on väike ja praktiline heitmevaba sõiduk. Tihedalt ümbritsev kere pakub Renault' teatel esmaklassilist kaitset nii juhile kui ka kaasreisijale, kes istub juhi taga. Sõidukit viib edasi 15kW elektrimootor pöördemomendiga 70 Nm, muutes Twizy Z.E. kergesti juhitavaks. Auto kiirendusvõime on võrreldav 125 cm³ mootorratta omaga.

Zoe Z.E. Concept

Zoe Z.E. Concept on kena ja ligitõmbava välimusega täiselektriline heitmevaba sõiduk. Selle eriline katus optimeerib sisetemperatuuri hoidmise süsteemi, mis võimaldab lisaks õhku niisutada, puhastada ning lõhnastada.

Fluence Z.E. Concept

Fluence Z.E. Concept on keskonnasäästlik elektriline pereauto, mille sõiduulatus ühe laadimisega on kuni 160 km. Akut saab laadida kolmel erineval viisil: tavaline laadimine (neli kuni kaheksa tundi), kiirlaadimine (20 minutit) või kohene lahendus (kolm minutit). Viimane toimub ainulaadsel aku Quickdrop meetodil.

Kangoo Z.E. Concept

Kangoo Z.E. Concept, mille aluseks on Renault' Kangoo, on mõeldud äriklientidele. Mudeli jõuallikaks on 70 kW elektrimootor pöördemomendiga 226 Nm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles