Frankfurdis esitleti uut Ferrarit

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari 458 Italia mootor.
Ferrari 458 Italia mootor. Foto: RALPH ORLOWSKI/REUTERS

Frankfurdis viidi läbi Ferrari uue mudeli 458 Italia esitlus ning infot auto omaduste kohta jagasid nii firma president Luca di Montezemolo kui ka Ferraris oma karjääri jätkav endine vormelilegend Michael Schumacher.


F430 koha hõivava 458 Italia disaini töötas välja Ferrari kauaaegne partner Pininfarina, kirjutab

Autonet.ee

.

Sõiduk ise ehitatakse alumiiniumist raamile ning see on ka aerodünaamilises mõttes üsna õnnestunud. Sooritusvõimest aga annab aimu 570-hobujõulise 4,5-liitrise töömahuga V8 olemasolu, mis asetseb auto telgede vahel. Komplekti kuulub ka seitsmekäiguline topeltsiduriga käigukast.

Jõuallika maksimaalseks pöördemomendiks on 540 Nm, mis on saadaval 6 000 p/min juures; 80 protsendi ulatuses aga juba alates 3 250 p/min. Ferrari teatel kiirendab 458 Italia paigalt sajani 3,4 sekundiga ning saavutab tippkiiruseks üle 320 km/h.

Sportlikuma sõidustiili turvalisemaks muutmiseks on Ferrari insenerid ka kõnealuse auto juures üsnagi palju vaeva näinud. Lisaks aktiivsele diferentsiaalile E-Diff kuuluvad varustusse süsinikkeraamilised pidurikettad koos prefill-süsteemiga, mis tähendab gaasipedaali üleslaskmisel piduriklotside viimist ketastele maksimaalselt lähedale. See aitab lühendada pidurdamise reaktsiooniaega.

Autol on all 20-tollised valuveljed ning aerodünaamilist takistust vähendavad isesulguvad õhuvõtuavad esistanges.

Ferrari 458 Italia peaks Euroopas müüki jõudma alates järgmisest aastast. Uue Ferrari hind algab 170 000 eurost ehk 2,7 miljonist kroonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles