Eesti on digileviks praktiliselt valmis

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Analoogtelevisiooni aeg hakkab ümber saama.
Analoogtelevisiooni aeg hakkab ümber saama. Foto: Urmas Luik

Valitsuskomisjoni sõnul on Eesti suures osas digilevile üleminekuks valmis ning tavaantenniga vaadatav digitelevisioon levib märgatavalt laiemal alal kui vana analoogtelevisioon.

«Täna katab kuue kodumaise digikanali levi ligi 99 protsenti Eesti territooriumist, mis on juba praegu märgatavalt parem kui vana analoogtelevisiooni leviala,» ütles Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juht Jüri Pihel.

«Kriitilistes piirkondades ja televaatajate tagasiside alusel läbiviidud mõõtmised on näidanud, et valdavalt on häirete põhjuseks valesti paigaldatud või sobimatut tüüpi antenn, samuti amortiseerunud antennikaabel ja ühendused,» lisas ta.

Kuna maapealset telesignaali edastust mõjutavad maastikulised takistused, ei ole digilevi absoluutselt igas punktis võimalik, samas tagatakse see kindlasti kõigis paigus, kus täna analoogtelevisiooni signaali vastu võtta saab.

Tasuta vastuvõetav digilevi peab olema nõuetekohase kvaliteediga tagatud kogu Eestis enne 1. juulit 2010, kui analoogtelevisioon välja lülitatakse ja Eesti digitelevisioonile üle läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles