Mercedese sajandi superauto - SLS AMG

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mercedes-Benz

Mercedese suurimaks pärliks käimasoleval Frankfurdi näitusel on kahtlemata uus superauto SLS AMG. Ning miks ainult Mercedese jaoks - võimalik, et see hääletatakse ka näituse parimaks: imidžit, stiili ja

power

'it on sel ehk enamgi kui teistel.


Väikese erandiga muidugi - Bugattit ei tohi ära unustada. Kuid viimane on väljas ideeautoga, SLS AMG aga on juba valmis sõiduk, mis järgmise aasta lõpus kenasti konveierile jõuab, kirjutab

Autonet.ee

.

Auto disainis on ühteaegu nii ülbet arrogantsust kui ka matšolikku maskuliinsust. Samas ei puudu ei voolujoonelisus ega dünaamilisus. Ja muidugi need küljele üles avanevad uksed - legendaarse Gullwingi ideoloogiline järglane polekski saanud teistsugustega olla.

Silmailu on igal juhul palju ning auto ümber keerleb pidevalt uudishimulike austajate parv. Auto sportlikke omadusi toodi näitusel tutvustama ka McLaren Mercedese vormel 1 meeskonna esisõitja Lewis Hamilton isiklikult.

Uut madallennuvahendit viib edasi Mercedesele kuuluva tuuningfirma AMG 6,3-liitrise kubatuuriga V8-bensiinimootor, mis asub auto ninaosas. Tegu on nn front-mid asetusega: parema kaalujaotuse seisukohast lähtuvalt tuuakse jõuallikas võimalikult taha. Kõnealuse mudeli juures saavutati üsna ideaalilähedane tulemus 47:53.

Koos madala raskuskeskmega on nõndaviisi hea juhitavus tagatud. Mootori tippvõimsuseks on 571 hobujõudu ning maksimaalseks pöördemomendiks 650 Nm. Käigukast on seitsmekäiguline ja topeltsiduriga.

Paigalt 3,8 sekundiga sajani kiirendava auto tippkiiruseks lubatakse 317 km/h ning keskmiseks kütusekuluks kombineeritud tsüklis 13,2 liitrit.

Auto esitlusel ütles Mercedese tegevjuht Dieter Zetsche, et SLS MG loomiseks kasutati kogu firma neljakümne aasta pikkust mootorispordikogemust ning kõige kaasaegsemaid tehnoloogiaid.

Kokkuvõttes valmis sõiduk, mis oma väljanägemiselt, dünaamilistelt omadustelt ja sõiduelamustelt on võrreldav tippklassi kuuluvate autodega.

Auto hind peaks algama 177 310 eurost ehk ligi 2,8 miljonist kroonist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles