Uus Maserati tuleb kevadel müügile

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maserati Grancabrio.
Maserati Grancabrio. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Maserati esitles käimasoleval Frankfurdi autonäitusel ilusat ja stiilset Grancabriot, mis vallutab üle Euroopa alates märtsikuust kindlasti paljude kopsakama rahakotiga ostjate südameid.


Väidetavalt tuleb Grancabrio hind kupeega võrreldes umbes 15 protsendi võrra kõrgem - viimast müüakse Euroopas 121 260 euro ehk 1,9 miljoni krooniga, kirjutab

Autonet.ee

.

Nagu kabriolettide puhul ikka, tuli ka kõnealuse auto puhul katuse puudumise tõttu leida täiendavad võimalused kere jäikuse suurendamiseks. Lisakonstruktsioonide paigaldamisega kasvas sõiduki kaal kupee Granturismo S 1 880 kilogrammilt ligi kahe tonnini. Mõistagi kannatasid seetõttu veidi dünaamilised parameetrid, kuid tegu on paratamatusega, mida vältida on ääretult keeruline.

Kummalisel kombel pole ikka veel avaldatud ametlikke andmeid ei nullist sajani kiirenduse ega tippkiiruse kohta ning jätkuvalt spekuleeritakse, et esimesel juhul on auto 0,6 sekundi ning teisel juhul 5 km/h võrra katusega modifikatsioonist aeglasem. Kupee vastavad parameetrid on 4,9 sekundit ja 295 km/h.

Maserati uue kabrioleti kapoti alt leiab 4,7-liitrise V8 bensiinimootori võimsusega 440 hobujõudu. Komplekti kuulub kuuekäiguline robotiseeritud MC-Shift, mis kulutab ümberlülitusteks vaid 100 millisekundit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles