3D pilt jõuab kodutelekasse järgmisel aastal

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3D-film võib paljastada tähelepanuta jäänud silmahädad.
3D-film võib paljastada tähelepanuta jäänud silmahädad. Foto: Toomas Huik.

Sony ja Panasonic teatasid plaanist tuua järgmisel aastal 3D pildiformaat ka kodutelekasse, kirjutas CNN.


Panasonicu asepresidendi Robert Perry sõnul on tegu sedavõrd olulise muutusega, nagu seda tähistas kunagi must-valge telepildi asendumine värvilisega.



Näiteks telekanal ESPN on juba alustanud osa spordisündmuste salvestamist 3D-formaadis, kasutades selleks spetsiaalseid kaameraid.



Nii võib jalgpallihuvilisele sellises formaadis ülekannet jälgides jääda mulje, nagu «hüppaksid» mängijad teatud mängusituatsioonides tema telekast välja.



Et kõike seda nautida, peab siiski arvestama sellega, et soetama peab endale uue teleka, selle vaatamiseks mõeldud spetsiaalsed prillid ning loomulikult peab ka vaadatav programm olema toodetud spetsiaalse tehnika abil.



Juba spekuleeritakse, et 3D-televiisorite hinnad ei kujune ka väga palju kõrgemaks juba täna turul saadaolevate HD-telerite omast.



Samas usub Panasonicu esindaja Robert Perry, et nn 3D TV saab kodudes tavaliseks juba järgmise kümne aasta jooksul.



Tehnoloogia, mis võimaldaks 3D pilti teleekraanilt jälgida ilma spetsiaalsete prillideta, peaks tema hinnangul valmima 10-15 aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles