Norralane pani müüki 65 luksusautot

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Norra kuulutusteportaalist Finn.no. Pildil üle 12 miljoni Eesti krooni maksev 2004. aasta Koenigsegg.
Fragment Norra kuulutusteportaalist Finn.no. Pildil üle 12 miljoni Eesti krooni maksev 2004. aasta Koenigsegg. Foto: Postimees.ee

56-aastane Norra ärimees Thor Johannessen pani müüki osa oma luksusautode kollektsioonist – pakkumisel on 16 Ferrarit, 6 Lamborghinit ja 43 muud marki masinat.

Kel rahakott piisavalt paks ja garaažis kõvasti ruumi, võib osta kogu kollektsiooni, kuid müüja ei põlga ära ka ühe auto soovijaid, vahendas

Norra E24

.

Seni on Johannesseni kollektsioonist kuulutusteportaali Finn.no üles riputatud 21 auto müügikuulutus ja ühe masina keskmine hind on 1,2 miljonit Norra krooni (2,17 miljonit Eesti krooni). Kõige vanem auto on Prantsuse 1909. aasta Le Zèbre, kõige kallim aga 2004. aasta Koenigsegg. Viimase eest nõuab norralane 6,99 miljonit Norra krooni (12,66 miljonit Eesti krooni).

Autoajakirja Bil toimetaja Stein Pettersen ütles, et Johannessen on müüki pannud fantastilise kollektsiooni. «Paljud autodest on puhtalt kollektsiooniobjektid,» sõnas ta.

Petterseni arvates leitakse autodele ostja tõenäoliselt rahvusvaheliselt turult.

Mis on autode müümise põhjuseks, pole teada. Firma Hauk Motors esindaja Vegar Hauk, kelle hoolde Johannessen müügi usaldas, pakkus omalt poolt, et ärimees lihtsalt tüdines neist. Rahamuresid ei tohiks Johannessenil olla – mullu kasvas mehe varandus 535 miljoni Norra kroonini (968 miljoni Eesti kroonini).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles