Viimane sõna Parkinsoni tõve ravis: Wii-teraapia

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wii-teraapia.
Wii-teraapia. Foto: Scanpix Sweden

Inimese liikumisvõimele, kõnele ja meeleolule negatiivselt mõjuva Parkinsoni tõve ravis võib kasu olla Nintendo mängukonsoolist Wii. Seda kinnitasid tänavu suvel USAs tehtud katsed.

Katsed viis läbi Georgia meditsiinikolledž ja nelja nädala jooksul tuli haigust põdevatel inimestel kolm korda nädalas tund aega Wii konsoolil sportmänge mängida. Mängude hulka kuulusid näiteks virtuaalne poks ja keegel, kirjutas

Times Online

.

Katseperioodi lõpuks oli paranemist märgata kõigi 18 osalenu puhul. Vähenes lihaste jäikus, paranes liikuvus ja peenmotoorika. Lisaks vähenes depressiooni tase ja katseisikud tundsid end energilisemana.

«Olin ausalt öeldes väga üllatunud, et muutused olid nii suured, eriti depressiooni puhul,» kommenteeris meditsiinikolledžis töötav doktor Ben Herz.

Tema sõnul võimaldab Wii patsientidel tegutseda virtuaalses keskkonnas, mis on turvaline, lõbus ja motiveeriv. Samas nõuavad mängud visuaalset taju, käe-silma koordinatsiooni ja pidevat liikumist. Seetõttu ongi Wii-mängudel uue teraapiavormina suur potentsiaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles