Trabant saab uue elu elektrisüdamega

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto Trabant nT.
Elektriauto Trabant nT. Foto: SASCHA SCHUERMANN/AFP

Kaugel nőukaajal Ida-Saksamaad külastanutel on kindlasti jäänud kuskile mälusoppi kőnekäänd, et kui peaks auto alla jääma, siis peaasi, et see poleks Trabant - tossava, koleda väljanägemisega ja käriseva häälega masin oli paljudele tolleaegsegi autonduse kőntsakiht.


Ajad on aga muutumas ning Frankfurdis käimasoleval autonäitusel toodi avalikkuse ette reinkarnatsiooni läbi teinud Trabant. Tősi, stiililiselt polegi palju muutunudki, kuid see oli ka projekti eesmärk, kirjutab

Autonet.ee

.

Auto taassünni taga seisavad Saksa firmad Herpa ja IndiKar. Esimene neist on peamiselt tuntud pisikeste mudelautode valmistajana. Iroonia irooniaks, kuid uue Trabandi seeriaversioon plaanitakse tootmisesse lasta juba lähema kahe aasta jooksul.

Uus Trabant on 3,95 meetrit pikk, 1,69 lai ning 1,5 kőrge. Teljevahe ulatub 2,45 meetrini. Masina ametlik nimetus on Trabant nT, mis viitab asjaolule, et seda viib edasi 63-hobujőuline elektrimootor.

Liitiumil baseeruva akudeploki maht vőimaldab autol maha sőita ümmarguselt 160 kilomeetrit. Harilikust kodusest elektrivőrgust kulub laadimiseks 8 tundi, tööstusvoolu puhul vaid kaks. Energia säästmiseks paigaldatakse auto katusele päikesepaneelid. Auto tippkiiruseks teatatakse 130 kilomeetrit tunnis.

Trabandi tulevaseks hinnaks pakutakse umbes 10 000 eurot ehk ligi 160 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles