Sidefirmad kemplevad internetikiiruse pärast

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starman lubas eile tõsta kodukasutajate internetikiiruse 100 megabitini sekundis. Pildil ettevõtte juht Peeter Kern.
Starman lubas eile tõsta kodukasutajate internetikiiruse 100 megabitini sekundis. Pildil ettevõtte juht Peeter Kern. Foto: Toomas Huik.

Internetioperaatorid Starman ja Elion pilluvad teineteise pihta süüdistusi, nagu ei suudaks konkurent tagada klientidele lubatud 100 megabitist internetiühenduse kiirust.


Eile teatas Starman, et tõstab koduinterneti kiiruse 100 megabitini, mille seadis Elion siiski kahtluse alla.



Elioni avalike suhete juht kommenteeris, et Starman siiski ei suutvat sellist kiirust pakkuda lõppkasutajani, sest ettevõtte arendatav DOCSIS 3.0 tehnoloogia jagab selle kiiruse võrgusõlmest kasutajate vahel ja reaalne ühendus võib olla 10 korda aeglasem, vahendas eile ajakiri Arvutimaailm.



Täna lükkas Starmani tehnikadirektor Hanno Liiva Elioni väited ümber ning nimetas piiratuks hoopis Elioni juurutatavat tehnoloogiat, mida ettevõte tutvustab täna.



«Jagatud ressursiga on tegemist nii Elioni kui ka Starmani teenuse puhul, kuid lõppkasutaja kiiruse määrab see, kui kiiresti tagab teenusepakkuja internetikasutajate või kasutusaktiivsuse lisandudes täiendava võrgumahu,» selgitas Liiva.



«Kui Elioni kasutatav tehnoloogia ei võimalda operatiivselt täiendavat ressurssi mõnda konkreetsesse kortermajja lisada, siis Starmani tehnoloogia lisab võrgumahtu automaatselt just sinna, kus selleks vajadus tekib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles