Uus arvutiviirus püüab ohvreid tööpakkumisega

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiruskiri
Viiruskiri Foto: Erakogu

Eile hakkas Eestis levima e-kiri, mis näib paljude tuntud firmade nimel tööd pakkuvat. Kirjas sisalduvale lingile klikates saab inimene uue karjäärivõimaluse asemel hoopis oma arvutisse viiruse.

CERT Eesti infoturbeeksperdi Tarmo Randeli sõnul on tegu pangakoode ja muud isiklikku infot varastava troojalasega Zeus. Selle levitajad saatsid laiali eestikeelse kirja, milles pakuti võimalust leida töökoht või tõsta kvalifikatsiooni ja seda kõike täiesti tasuta.

«Ärge kaotage lootust. Tasuta aitame Teil uue tookoha leida. Samuti pakume kvalifikatsiooni tõstmise kursusi. Meie tööandjad: EMT, ELISA, TELE2, MICROSOFT, SYMANTEC ja palju...,» seisab kirjas.

Kirjas sisalduv link viib spetsiaalse veebileheni, mis kostitab külastaja arvutit viirusekokteiliga.

«Üks võimalus nakkumist ära tunda on see, et arvuti taaskäivitab end paarikümne sekundi jooksul,» märkis Randel.

Ta lisas, et antiviirused pahalast arvutisse paigutavat koodi kahjuks kergesti ära ei tunne ja kindlaim viis nakatumist vältida on mitte klikkida kahtlaste e-kirjadega kaasatulnud linkidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles