Rehvivahetuse hinnad püsivad mullusel tasemel

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad autorehvid.
Vanad autorehvid. Foto: Priit Simson.

Kuigi homsest võib juba naelrehvidega sõita ning ilmaennustuski lubab libedust ja tuisku, on huvi rehvivahetuse vastu veel leige. Teenuse hinnad aga püsivad vaatamata masule eelmise aastaga samal tasemel.

Tartus ja Valgas tegutseva Kummibox OÜ müügijuhi Martin Allase sõnul on rehvivahetuse vastu praegu huvi tundnud väga üksikud inimesed. Kiiremini tulevad rehve vahetama tema hinnangul ehk need, kes on suverehvid väga siledaks sõitnud.

Rehvivahetuse hind on jäänud eelmise sügisega võrreldes samaks ehk algab umbes 400 kroonist, küll on aga rehvide hinnad Allase sõnul 10-15 protsenti kukkunud.

Firma müügijuhi sõnul võib oodata, et tänavu suureneb naastrehvile lamelli eelistavate klientide arv, sest aasta läbi lubatud rehvi kasutamine võimaldab raha säästa.

Kummikunstnikute OÜ (kumm.ee) müügijuht Andres Tuuberg ütles, et neilgi algab rehvivahetuse hind 400 kroonist, mis on samuti eelmise aastaga võrreldes sama hinnatase. Küll on aga rehvid Tuubergi sõnul aastatagusega võrreldes umbes 20-25 protsenti soodsamad ning kliendid eelistavad selgelt odavamaid rehve. 

Enne põhihooaja algust on klientide meelitamiseks firmal ka pakkumine, mille kohaselt saab rehviostja paigalduse täitsa tasuta.

Tallinnas Pärnu maanteel Prorehvis algavad rehvivahetuse hinnad firma juhatuse liikme Margus Muraka sõnul umbes 500 kroonist - see hinnatase on tema sõnul püsinud juba aastaid.

Huvi rehvivahetuse vastu tuleb Muraka sõnul ikka koos lörtsi ja lund ennustava ilmaprognoosiga, nii ka tänavu on juba hakatud talverehvide kohta küsima.

Lamellrehvide kasutajate arv tõuseb Muraka sõnul iga aastaga, põhjuseks peamiselt Tallinna lumevaene talv. «Tallinnas on palju märga asfalti,» tõdes ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles